Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Taziyeler
Resim Galerisi
Şanlıurfa Hava Durumu
UKARDER Web Sayfası TÜRK DATA Bilişim Hizmetleri Tarafından Oluşturulmuştur.
Derneğimizin Açılış Konuşması
12 Mayıs 2009 - Çarşamba / 15:41
UKARDER açılış konuşması için tıklayınız.
Sayın Valim, tüm saygıdeğer konuklarımız, kamuoyunun gözü kulağı olan değerli basın emektarlarımız.

Öncelikle davetimize katılma nezaketini gösterdiğiniz için hepinizi Urfa Karakeçililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına saygıyla selamlıyorum..

Urfa karakeçililer derneğinin amacı bölgemizde yaşayan karakeçilileri bir çatı altına toplamak, sorunlarına çözüm bulmak ve bu güne kadar yarım yada yanlış anlatılan karakeçili kültürünü, tam anlamıyla kamuoyuna anlatmak ve de kültürünü yaşatmaktır..

Urfa karakeçilileri 100 yıllardır karacadağ eteklerinde yaşamakta olup son yıllarda coğrafyamızın belirli yerlerine göç etmişlerdir. Bu günkü Karakeçililere baktığımızda çok dağınık bir şekilde yaşamakla beraber, çoğu Karakeçili de birbirlerini tanımamakta ve ortak kültürlerini yaşatmak gibi bir misyondan da yoksundurlar.
Biz karakeçili gençleri olarak gücün ve nüfuzun başkalarına yaranmakta değil, tam tersine birlik ve beraberlikte olacağını düşünmekteyiz. Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız bu süreçte, elbetteki artık zihinlerin değişmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bunun içindir ki kulaktan duyma bilgiler ve tabularla değil, bilimle hareket edilmesi konusunda, gençlere söz hakkı verilmesini önemsemekteyiz. Şurası da bir gerçektir ki ; mutlu yarınlara,ancak geçmişten uzanan köprülerle ulaşılır. Geçmişi bin yıllara dayanan aşiretimizin unutulmaya yüz tutmuş kültürünü ve tarihini yaşatmak adına tekrar birleşip daha güçlü yarınlara ulaşmak için yeni bir oluşum yaratmak, aramızdaki küskünlüklere, kırgınlıklara son vermek,aşiret mensuplarımızı sosyal, kültürel ve mesleki konularda eğitmek, ortak iş alanları açmak, maddi problemler yüzünden okuyamayan gençlerimize burs imkanları sağlamak ve bütün Karakeçilileri tek çatı altında birleştirmek için Urfa karakeçililer Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma derneğinin kurulmasını bir zaruret olarak gördük.

Ve siz değerli karakeçililer… Sizin varlığınız bizim en büyük gücümüz ve motivasyon kaynağımızdır. Sizlerin bizim yanımızda olduğunuzu bilmek yolumuzu aydınlatan yegane ışık kaynağı olacaktır.

Sultan II. Abdülhamit Han der ki;
Biz karakeçililer bir aşiretten bir imparatorluk kurduk, oda 700 yıl dünyaya hükmeden Osmanlı imparatorluğudur...

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, katılımlarınızdan dolayı derneğimiz adına teşekkür ediyorum..

Hoş geldiniz...